Over Jeannet

Wat leuk dat je mijn website bezoekt!

Op deze site de ‘online expositie’ van mijn schilderijen en tekeningen. Ik hoop dat ik je er mee kan inspireren en het een glimlach op je gezicht geeft. Ik schilder in eerste instantie voor mezelf, maar vind het geweldig als ik ook anderen blij kan maken met een ‘echte Jeannet’.

Mijn schilderijen en tekeningen maak ik met acrylverf, krijt of verschillende materialen door elkaar: Mixed Media. Terugkerende onderwerpen zijn dieren, de stad Rotterdam en de schoonheid in wat dan ook. Schoonheid zit in kleine dingen, grappige details, kleuren of eenvoud, maar vooral in imperfectie. In ieder schilderij van Jeannet is ergens wel een ‘foutje’ te vinden, per ongeluk of expres.

Ruim 25 jaar geleden begon ik met mijn eerste schilderlessen. Hierna volgde jaren van schilderen en tekenen afgewisseld met jaren waarbij mijn kwasten droog bleven. Lessen volgde ik bij docenten in Rotterdam, Den Haag en Zweden. Tijdens een lang ziektebed en revalidatie begon ik weer met tekenen, onder andere van mandala’s. Het verlangen naar de kwast kwam terug. Sinds 2013 schilder ik weer volop en heb ik steeds meer mijn eigen stijl ontwikkeld. Realistisch en experimenteel werk wisselen elkaar af. Met de realistische werken wil ik schoonheid benadrukken. Met mijn vrijere werk geef ik mijn interpretatie van de werkelijkheid. Beiden moet kunnen bij mij. Ik zoek dan ook constant naar vernieuwing. Daarom vind je soms een ‘vreemde’ eend tussen mijn werk. Door te experimenteren met nieuwe dingen kan ik mij blijven ontwikkelen.

Geleidenhonden
Misschien is het je opgevallen dat ik veel honden schilder. Dat heeft een reden. De afgelopen jaren hebben de pups Captain, Luna en Ezra bij mij gewoond. Van 7 weken oud tot ruim 1 jaar heb ik ze gesocialiseerd en basiscommando’s geleerd. Na een vervolgopleiding zijn Captain en Luna nu aan het werk als blindengeleiden hond. Om ze toch altijd een plekje bij ons thuis te laten hebben, schilderde ik ieder van hen als pup. Lijkt je het ook wel wat om gastgezin te worden van een toekomstige geleidenhond kijk dan op de site van geleidenhondenschool Herman Jansen

Top